Úvod » ČLÁNKY

REPORT Z III.TURNUSU

publikováno 25.07.2014 (aktualizováno 03.08.2014)

Dobrý den rodičové, ahoj děti, 

chceme vás všechny pozdravit z třetího turnusu, kde se nám skvěle daří. Omluvte nás prosím, ale program máme nabitý a místy vypadává internet, proto je psaní reportu trošku opožděné. Minimálně ještě jeden můžete do konce turnusu určitě vidět a po skončení našeho tábora bude na stránkách i report závěrečný. 

Teď už k dění na táboře. Po příjezdu do tábora jsme si v rámci oddílu rozdělili chatky. Děti se rychle adaptovaly a rychle si vytvořily přátele. Hned první den jsme využili vysokých teplot a šli se vykoupat do bazénu. Malé děti plavaly s destičkami a rukávky, starší děti si zaplavaly ve větší hloubce nebo si zaskákaly ze skokánků. Po dovádění v bazénu a posilnění se v jídelně jsme vyrazili na obhlídku okolí, kde jsme děti seznámili s nejzákladnějšími místy, které se k tomuto táboru vztahují a kam budou muset během celotáborové hry zaběhnout pro nějakou indicii. 

Večer jsme zahájili naši celotáborovou hru – CESTA KOLEM SVĚTA a začali jsme v České republice, kde jsme shromažďovali a směňovali peníze na tuto velkou cestu a snažili se co nejvíce peněz nasbírat. Zjistili jsme taky, kdo v jaké skupině bude hrát a tak nám zde vznikly aliance JAPONCŮ, THAJCŮ za ASII, aliance NĚMCŮ, ŠVÝCARŮ, FINŮ A ITALŮ za EVROPANY, aliance PERUÁNCŮ A KOLUMBIJCŮ za AMERIKU a aliance GABONCŮ A GHAŇANŮ za AFRIKU. Když se nám vše podařilo, pokračovali jsme do velké Číny, kde jsme museli prokázat místním obyvatelům náš perfektní zdravotní stav tím, že bylo potřeba projít některými smyslovými úkoly (hledat předměty poslepu, hádat předměty po chuti a čichu, hledat rozdíly v obrázkách, zkoušena byla i pozornost a mnoho dalšího). Jakmile byl zdravotní stav zhodnocen jako neohrozitelný pro místní obyvatele, byli jsme vypuštěni do Pekingu, kde po chvilce zjišťujeme, že je potřeba alespoň základních čínských znaků. A později jsme podle návodu sestavili čínského draka. 

Během cestování po Asii jsme nemohli vynechat Japonsko - zemi vycházejícího slunce. Japonsko toho nabízí tolik, tak proč nepoznat jeho kulturu trošku blíže? Rozhodli jsme se zapojit do místních kulturních akcí. Potřebovali jsme zjistit, kde se nachází origami, které jsme chtěli během našeho poznávání kulturních japonských tradic složit a tak bylo potřeba vyluštit nápovědu pomocí sudoku, které nám místo přiblížilo. Po složení origami se děti musely utkat ještě v souboji o rychlejšího ping-pongového hráče přeběhnutím míčkem na pálce přes hřiště. Celá etapa končila tím, kdy vybraní hráči týmu vyzvali bojovníka z jiného týmu na zápas v SUMO. Bojovníci si vytvářeli speciální SUMO obleček, ve kterém pak museli protivníka vystrčit z kruhu. 

Následující den jsme přeletěli oceán a ocitli se v Americe, kde jsme si sestavili autobus, díky kterému jsme dojeli až do proslulého centra zábavy a hazardu – LAS VEGAS. Zde jsme museli prokázat totožnost svými otisky prstů do připravených formulářů, vyzvedli si z bankovního konta peníze a šli to roztočit na black jack, válku, šipky, kostky. Buď jsme svůj získaný kapitál navyšovali nebo naopak zmenšovali. 

V Americe jsme ještě zůstali a během našeho pobytu nám na letišti ukradli kufr, kde jsme měli všechny nastřádané peníze. Snažili jsme se svůj život zachránit nějakou základní obživou a tak trochu nastával boj o přežití. Děti si musely zajistit vodu, vystřelit potravu a následně v Americe objevily popcorn, který si později po rozdělání ohně sami nechaly vypukat na ohni. Ještě nás hodně cest čeká. Pokud nám to počasí dovolí, vycestujeme do států Evropy – Francie, Řecka, okoukneme i blízký východ – Sýrii a dále se podíváme i do Afriky – Egypta, Tanzanie. Velké cesty nás tedy ještě čekají a v tuto chvíli družiny, ve kterých děti soutěží (zástupci od nejmladších po nejstarší), jsou velmi vyrovnané. Ve vedení je družina NĚMCŮ pod vedením MARKA FRAITA, vzápětí za nimi jsou THAJCI pod vedením DAVIDA JAHNA, kteří se z počátečního posledního místa vyšvihli na místo druhé a třetí GABONCI pod vedením ŠARLOTY SVOBODOVÉ. Pořadí se ale mění každým dnem a před námi je ještě pět etap. Jak výsledky nakonec dopadnou, jsou především na rychlosti a dovednosti všech členů týmu :). 

Kromě celotáborové hry děti soutěží i v rámci oddílu v oddílových hrách, které si pro ně připravili jejich vedoucí. Dnes máme první táborový oheň, budeme si opékat těsto a budeme zpívat. Tak nám držte palce, ať nám vyjde krásné počasí, protože přeháňkám se tu občas nevyhneme. Dnes by to obzvlášť mrzelo. 

Zítra budeme hledat náš Biskupický talent, všichni jsme zvědaví, co nás čeká za zajímavé představení a v následujících dnech budeme hledat také největšího sympaťáka a největší sympaťačku Biskupic. 

Na programu je toho ještě mnoho včetně spousty odměn a diplomů :) 

O dalším průběhu vás budeme opět informovat na našich stránkách po víkendu. 

Ahoj Zuzka

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: ostatní

Návštěv: 4869
Dnes: 0
Online: 1

Aktualita

O TÁBOŘE V BISKUPICÍCH
Dětský tábor Biskupice se nachází v malebném údolíčku blízko Hrotovic. Všude v okolí je zalesněný prostor pro využití spousty her, nádherné a čisté prostředí s ...


Anketa

Co se vám letos na táboře nejvíc líbilo?

  CTH (celotáborová hra)
0 (0,0%)

  Oddílová hra
0 (0,0%)

  Společné hry (vlajkovaná, hry na náměstíčku, máme rádi Česko,...)
1 (16,7%)

  Lodě :)
3 (50,0%)

  Jiné
0 (0,0%)

  Všechno
2 (33,3%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery