Úvod » ČLÁNKY

III. TURNUS - ZÁVĚREČNÝ REPORT

publikováno 03.08.2014 (aktualizováno 17.08.2014)

FOTKY Z TŘETÍHO TURNUSU NA ADRESE: www.dtbiskupice.rajce.idnes.cz

Pokud jste ještě nečetli předešlé dva reporty z průběhu třetího turnusu, podívejte se prosím do složky ČLÁNKY, kde jsou popsány jednotlivé soutěže a výherci jednotlivých soutěží. 

Ahoj všichni,

a je to tady, začátek srpna a oficiálně konec letošního tábora v Biskupicích. Třetí turnus zakončil krásný měsíc plný her, zážitků, poznávání, seznamování aj.

Turnus utekl rychle, ale stihli jsme toho hodně. Sice se nám díky občas rozmanitému počasí nepodařilo do programu dostat vše, co bylo v plánu, ale i přesto byl třetí turnus naplněn o spoustu zajímavých her. Děti si vyzkoušely hru ve stylu tzv. Gamebooku, jde o příběh, ve kterém není čtenář stoprocentně vázán napsaným dějem, ale může si ho do jisté míry sám vytvářet. Volba vlastního příběhu je umožněna tak, že všechny stanoviště jsou očíslovány a na každém stanovišti je příběh, který na sebe navazuje a pod kterým je na výběr z několika možností, kam se bude děj ubírat. Volba je ovlivněna buď náhodou, nebo logickým úsudkem. Tuto hru jsme hráli na motivy hry od spisovatele Henriho Charriere z roku 1969. Příběh vypráví o touze po svobodě mladíka, kterému říkají Motýlek a který byl na doživotí odsouzen na nucené práce za vraždu, kterou nespáchal.

Po celý turnus jsme taky hráli celotáborovou hru s názvem: CESTA KOLEM SVĚTA, pořadí bylo po celou dobu velmi vyrovnané a do poslední chvíle se nevědělo, kdo se na prvních třech postech umístí. Výjimkou byla skupina NĚMCŮ, která vedla již od samého počátku a ke konci se zdálo již nemožné tento rozdíl dohnat. Ovšem druhé a třetí místo dělil pouhý bod a stejně tomu tak bylo u třetího a čtvrtého místa. Byl to tedy boj až do poslední chvíle. Skupiny měli od počátku zvoleného svého hlavního zástupce, který měl skupinu motivovat a povzbuzovat k lepším výsledkům, těmito zástupci byli zvoleny děti z nejstarších oddílů. Toto téma celotáborové hry nebylo vytvořeno zejména pro nejlepší běžce, ale dost záleželo na zručnosti a tábornických dovednostech našich táborníků. Nepočítal se tedy jen celkový čas, ale také např. kolik vody se dětem podařilo přenést, jestli se jim podaří rozdělat oheň, zda podle pokynů budou schopni vytvořit draka či udělat popcorn :).

Pořadí bylo následující:

1. místo - NĚMCI - pod vedením MARKA FRAITA

2. místo - THAJCI - pod vedením DAVIDA JAHNA

3. místo - KOLUMBIJCI - pod vedením VERONIKY PASTOROVÉ

4. místo - GABONCI - pod vedením ŠARLOTY SVOBODOVÉ

5. - 6. místo - ITALOVÉ - pod vedením DAVIDA BÁRKA a FINOVÉ - pod vedením VOJTĚCHA ŽÍLY

7. místo - PERUÁNCI - pod vedením ANETY SVOBODOVÉ

8. místo - ŠVÝCAŘI - pod vedením ANDRÉSE CEBALLOSE

9. místo - JAPONCI - pod vedením BARBORY NOVOTNÉ

Všechny skupiny byly moc šikovné a snaživé!

Na závěrečném vyhlašování výsledků jsme taky nejlépe uklizenou chatku, kterou vyhrála děvčata z chatky č. 27. Prokázala opravdu perfektní úklid během celého turnusu a to i v mimořádném bodování, o kterém nevěděla a i přesto dostala téměř nejvyšší známku.

Volili jsme také největší sympaťačku a sympaťáka Biskupic, kterými se stali: ANETA SVOBODOVÁ a ANDRÉS CEBALLOS!

Na závěr bych chtěla poděkovat všem dětem, které se našeho tábora zúčastnily, děkuji vám za někdy až nepřekonatelnou atmosféru, za vaše nadšení u her, odhodlanost vyhrát a poznat nové věci, dobrou náladu a hlavně za to, že jste s námi v Biskupicích byly. Jak jsme se někdy přesvědčili, každý den není posvícení, ale když vám něco nevyjde, neztrácejte hlavu...Během výsledků CTH se toto pravidlo několikrát potvrdilo, když se pořadí neustále měnilo a některé skupiny i přes počáteční neúspěchy nakonec zabraly a dočkaly se pěkného místa.

Poděkování ale nepatří jen dětem, ale všem vedoucím, kteří se během léta o vás starali, vymýšleli program a snažili se vás motivovat.

Doufám, že se vám v tom našem krásném údolíčku líbilo a budete mít chuť jet příští rok...jak totiž říkám: "Biskupice si holt nejde nezamilovat!" a nezapomínejte na to, že bez vás by tábor nikdy nebyl takovým skvělým táborem. Přeji vám pěkný zbytek prázdnin a třeba příští rok na viděnou

V nejbližších dnech budou přidány fotky na www.dtbiskupice.rajce.idnes.cz.

Děkuji Vám všem, za podporu, milé rady, zpětnou vazbu, vaše nadšení a vůbec za vše!! Bylo to skvělé!!

Ahoj Zuzka

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: ostatní

Návštěv: 4875
Dnes: 0
Online: 1

Aktualita

O TÁBOŘE V BISKUPICÍCH
Dětský tábor Biskupice se nachází v malebném údolíčku blízko Hrotovic. Všude v okolí je zalesněný prostor pro využití spousty her, nádherné a čisté prostředí s ...


Anketa

Co se vám letos na táboře nejvíc líbilo?

  CTH (celotáborová hra)
0 (0,0%)

  Oddílová hra
0 (0,0%)

  Společné hry (vlajkovaná, hry na náměstíčku, máme rádi Česko,...)
1 (16,7%)

  Lodě :)
3 (50,0%)

  Jiné
0 (0,0%)

  Všechno
2 (33,3%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz